Bűnmegelőzés és bűnüldözés térfigyelő kamerarendszerrel

Biztonságos városok

A kamerarendszerek nem csak az otthonokat és vállalkozásokat védik, de a városok mindennapjaiban is óriási segítséget jelentenek. A városi térfigyelőrendszerek elsősorban értünk vannak, a feladatuk, hogy biztonságban érezhessük magunkat a nap minden órájában.

Hatékony bűnmegelőzés kamerarendszerrel

Hatékony bűnmegelőzés Nagykanizsán térfigyelő kamerarendszerekkel

A ZNET már több településen is segített a közbiztonság megerősítésében a kamerarendszerszolgáltatásával. Már Fonyódon és Nagykanizsán is a ZNET kamerái segítik a rendőrség munkáját.  A kamerarendszerek hatékonyságáról, a bűnüldözésben és bűnmegelőzésben betöltött szerepükről korábban Berke László rendőrkapitánnyal beszélgettünk.

Nagykanizsán 78 ponton összesen 144 kamera figyeli az utcákon a rendet. A városba vezető utakon rendszámfelismerő kamerák gondoskodnak arról, hogy a rendőrség nyomon követhesse a ki- és belépő gépjárműveket. Ez nagyban segíti a bűnüldözést, hisz az utazó- és menekülőbűnözők könnyebben tetten érhetők.

Nagykanizsa természetesen nem az egyetlen olyan város, ahol kamerákkal védik a város nyugalmát. Például a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) is vallja azt az elvet, hogy a településeket már a bűnmegelőzés jegyében kell fejleszteni. Ez azt jelenti, hogy az utcákat, tereket úgy építik meg, hogy azok könnyen beláthatóak legyenek a térfigyelő kamerarendszerek számára, mellőzve a sötét sikátorokat. A térfigyelőkamerák így profin végezhetik a dolgukat, segítve ezzel a rendőrség munkáját.

 

Miért annyira hatékonyak valójában a városi térfigyelő IP kamerarendszerek?

A kamerákat legtöbbször nem is látod, mégis sikeresen vesznek részt a bűnmegelőzésben. Mert bár a térfigyelőrendszer hallatán először rögtön a bizonyító erejű felvételre gondolunk a legtöbben, valójában már a puszta létezésük is elrettentően hat a bűnözők számára. A kábítószerkereskedők, zsebtolvajok, a betörők és a szabálysértők is kisebb valószínűséggel fognak bűncselekményt vagy rendbontást elkövetni, ha tudják, hogy a kamerák kereszttüzében vannak. 
A biztonsági kamerákat ezért úgy kell elhelyezni, hogy azok minél nagyobb területet lássanak be, sőt, olykor az is csökkenti a szabálysértések számát, ha tábla is felhívja a figyelmet a térfigyelő kamerák jelenlétére.

Hogyan működnek a városi biztonsági IP kamerák?

Az embereknek gyakran az a tévhitük, hogy a biztonsági kamerák csak azért léteznek, hogy videó bizonyítékot szolgáltassanak a bűnözők felkutatására miután egy bűncselekmény megtörtént. Nem veszik észre, hogy a kamerák puszta jelenléte – legyen szó akár otthonról, akár üzletről, akár városi utcákon, parkolókban és parkokban – megelőzheti a bűnözést, mielőtt az megtörténne. A térfigyelő kamerarendszerek felvételeit a Nagykanizsai rendőrségen folyamatosan felügyelik, így a rendőrség gyorsabban tud reagálni a szabálysértésekre vagy gyanús viselkedésekre.  Ha pedig a bűncselekmény megtörténik, a rendőrök élőben tudják nyomon követni a gyanúsítottat.

Ezért válaszd a ZNET térfigyelő IP kamerarendszer-szolgáltatását!

A legtöbb kamerarendszer szolgáltató csupán az eszközt és a beszerelést biztosítja, ám a kamerák megbízható internetszolgáltatás nélkül nem biztos, hogy megfelelően fognak működni. Mivel a ZNET Telekom egy távközlési szolgáltató, saját internethálózattal rendelkezik, így a kamerarendszer-szolgáltatásnál az internetre is felelősséget tudunk vállalni. Emellett a munkánk nem ér véget az üzembehelyezéssel, folyamatos karbantartási szolgáltatást is vállalunk.

„A kamerák, mint minden műszaki berendezés, időszakonként meghibásodhat. A ZNET korrektül és rugalmasan kezeli a rendszert – hiba esetén azonnal reagálnak, elvégzik azokat a karbantartásokat, amik a rendszer élesztéséhez szükséges.” – Berke László, rendőrkapitány

Mivel a térfigyelő kamerák külterületen helyezkednek el, ezért erősen kitettek az időjárás viszontagságainak. A karbantartás során a helyszínen minden kamerát ellenőrzünk, megvizsgáljuk, hogy a kábelek, csavarok nem mozdultak-e el. Ellenőrizzük a hálózati szolgáltatást és az energetikát is, ha hibát tapasztalunk, javítjuk azt. A kamerák lencséit is megtisztítjuk, hogy továbbra is tökéletes felvételek készülhessenek.

Berke László rendőrkapitány

A ZNET szakértelemmel és tapasztalattal segít az önkormányzati, üzleti és lakossági kamerarendszerek telepítésében és üzemeltetésében. Nekünk fontos, hogy a kamerarendszer folyamatosan szolgálja megbízónkat. Minőségi, Hikvision kamerákkal szolgáltatunk és a telepítés során is ügyelünk arra, hogy a rendszer hosszú távon is fenntartható maradjon. Válassz te is stabil megoldást, kérd szakértőnk segítségét kamerarendszerszolgáltatásodhoz!

Közös hullámhosszon

Ismerd meg ügyfeleink történeteit!

Távközléssel az optimalizált folyamatokért - Kamera- és internetszolgáltatás a Pro-Moulding Kft-nél
Megbízható IP kamerarendszer-szolgáltatás
Swiss Post Solutions x ZNET Telekom
Nagykanizsai térfigyelő rendszer

Üzletkötőink

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keresse bizalommal!

2024.06.20